Czy podczas postoju wolno Ci oddalić się od ciągnika, jeśli silnik jest w ruchu?

Czy podczas postoju wolno Ci oddalić się od ciągnika, jeśli silnik jest w ruchu?

Tak

Nie

Wyjaśnienie pytania:

Art. 60 ust. 2 ustawy - prawo o ruchu drogowym (Dz.U. z 2017 r. poz. 1260) Zabrania się kierującemu: 1) oddalania się od pojazdu, gdy silnik jest w ruchu;

Widzisz wyjaśnienie?

Kliknij na wyjaśnienie, aby odkryć jego treść.

Zachęcamy do pobrania aplikacji i nauki wszystkich pytań!

Wolisz uczyć się na komputerze? Załóż darmowe konto i korzystaj z app.zdanytest.pl. Postępy łączą się z aplikacją mobilną.

Pełny dostęp – cennik