Czy tak pozostawiony na postoju bez opieki ciągnik jest prawidłowo zabezpieczony przed możliwością uruchomienia go przez osobę niepowołaną?

Czy tak pozostawiony na postoju bez opieki ciągnik jest prawidłowo zabezpieczony przed możliwością uruchomienia go przez osobę niepowołaną?

Tak

Nie

Wyjaśnienie pytania:

Widoczny pojazd nie spełnia obowiązku zabezpieczenia przed uruchomieniem przez osobę niepowołaną (art. 46 ust. 5 pord).

Widzisz wyjaśnienie?

Kliknij na wyjaśnienie, aby odkryć jego treść.

Zachęcamy do pobrania aplikacji i nauki wszystkich pytań!

Wolisz uczyć się na komputerze? Załóż darmowe konto i korzystaj z app.zdanytest.pl. Postępy łączą się z aplikacją mobilną.

Pełny dostęp – cennik