Czy dozwolony jest postój na wyznaczonych miejscach dla osób niepełnosprawnych, jeśli nie będzie trwał więcej niż 15 minut?

Czy dozwolony jest postój na wyznaczonych miejscach dla osób niepełnosprawnych, jeśli nie będzie trwał więcej niż 15 minut?

Tak

Nie

Wyjaśnienie pytania:

Jest to miejsce dla pojazdu osoby niepełnosprawnej. Do korzystania z tak oznakowanych miejsc uprawnione są wyłącznie osoby wymienione w art. 8. ustawy Prawo o ruchu drogowym.

Widzisz wyjaśnienie?

Kliknij na wyjaśnienie, aby odkryć jego treść.

Zachęcamy do pobrania aplikacji i nauki wszystkich pytań!

Wolisz uczyć się na komputerze? Załóż darmowe konto i korzystaj z app.zdanytest.pl. Postępy łączą się z aplikacją mobilną.

Pełny dostęp – cennik